Η Avanzini ιδρύθηκε στην Πάρμα το 1960 από τον Giuseppe Avanzini, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρεία που εξειδικευόταν στην κατασκευή και επισκευή ατμολεβήτων. Εκείνη την εποχή, μεγάλες ιταλικές πόλεις εισέρχονταν στο φυσικό αέριο και η ιδέα του ήταν να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ασφαλή εξοπλισμό φυσικού αερίου για τη μετατροπή φούρνων πίτσας.

Τα παλιά καύσιμα άφηναν πολύ ρυπογόνα αποθέματα και τέφρα στο θάλαμο καύσης, που ήταν ο εφιάλτης του επαγγελματία και επιβραδύνουν την παραγωγή λόγω των συχνών στάσεων για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του φούρνου. Η αποστολή του ήταν επομένως η κατασκευή αξιόπιστων καυστήρων που θα εγγυόντουσαν τέλεια καύση και θα βελτίωναν την ποιότητα ψησίματος της πίτσας, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στον τύπο της φλόγας στην οποία υποβάλλεται κατά το ψήσιμο. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με εξέταση των διαφόρων τύπων καυστήρων φούρνων που χρησιμοποιούσαν τόσο άμεσες όσο και έμμεσες φλόγες ψησίματος.

Με τα χρόνια, οι χιλιάδες εγκαταστάσεις σε πιτσαρίες σε όλη την Ιταλία και στο εξωτερικό επέτρεψαν στην Avanzini να αποκτήσει τεράστια εμπειρία και γνώση του κλάδου της. Το 2002, μετά από παράπονα διαφόρων κατασκευαστών φούρνων πιτσαριών, ότι οι καυστήρες στην αγορά ήταν τεχνικά και λειτουργικά ανεπαρκείς και είχαν χαμηλή απόδοση σε πίτσες ψησίματος σε σύγκριση με το ξύλο, οδήγησαν γρήγορα στην τελική λύση της Avanzini, τους καυστήρες Drago.

Οι καυστήρες Drago είναι καυστήρες πολλαπλών αερίων κατασκευασμένοι για τη μετατροπή συμβατικών φούρνων από ξύλο σε αέριο. Η επιτυχία της ήταν άμεση και η διεθνής αγορά επιβράβευσε για άλλη μια φορά τον οίκο Avanzini.